Kapelle-op-den-Bos / Landelijke leefkeuken

Dit majestueuze project in Kapelle-Op-Den-Bos vond zijn oorsprong bij de geplande renovatie van de keuken. De nood aan extra werkruimte resulteerde in een ruime en lichtrijke woonuitbreiding, waarin de beleving van de tuin centraal staat.

De leefkeuken is gebaseerd op de klassieke Engelse architectuur, waarin de grote verticale glaspartijen omgeven worden door English Woodline profielen. Hoewel de profielen uit een klassieke houtstructuur opgebouwd lijken, werden ze volledig vervaardigd uit gemoffeld aluminium in de kleur RAL 9011. Het voordeel hiervan is dat de aluminium profielen, in tegenstelling tot de houten variant, weinig onderhoud behoeven en bovendien een sterk isolerende waarde hebben.

Daarnaast draagt ook de dubbele beglazing met warm edge afstandshouder bij tot het thermisch rendement van deze veranda. Verder werd er voor het schilddak gekozen voor zonwerend veiligheidsglas dat slechts 22% infraroodstraling doorlaat, terwijl de lichttransmissie zo’n 40% bedraagt. Om ook in de zomer een aangename binnentemperatuur te garanderen, werd er elektrische zonwering geïnstalleerd en een aircocassette ingebouwd aan de doorgang tussen de keuken en de veranda. ’s Winters doen de vloerverwarming en keramische tegels dan weer uitstekend dienst om de leefkeuken op temperatuur te houden.

Dit doordacht ontwerp bewijst dat men in alle comfort kan genieten van een maximale lichtinval zonder daarmee afbreuk te doen aan de esthetiek van de woonuitbreiding. Deze veranda, die uitgerust werd met de modernste technologieën, is werkelijk een parel voor het oog. De zin voor detail en de liefde voor traditionele verandabouw zijn onder andere te herkennen aan de Victoriaanse kroonlijst en de twee trekstangen binnenin. Als kers op de taart werden de oprijzende glaspartijen bekroond met kleinere horizontaal georiënteerde glasvlakken - ook wel bovenlichten genoemd – met fijne kruiskozijnen.

De totaalrenovatie van de keuken, die uiteindelijk uitmondde in de bouw van een monumentale veranda, biedt deze woning een aanzienlijke meerwaarde. De bewoners genieten niet enkel van extra ruimte en lichtinval, maar kunnen nu ook de groene omgeving in hun dagelijkse activiteiten integreren. En dat het hele jaar lang!

Bouwproces

Voor we van start gaan met de bouw van een project, stellen wij dit eerst voor in een 3D-render. Aan de hand van dit ontwerp krijgt u een levendig idee van hoe het afgewerkte project eruit kan zien. Nadien volgt de oplevering van de structuur, die u hieronder kan bekijken. Het uiteindelijke resultaat? Dat ziet u hierboven; een prachtveranda die van kop tot teen (of beter: van dak tot vloer) uitblinkt in schoonheid!

Overtuigd?

Contacteer ons