Rijmenam / Moderne leefveranda en pergola

Dat All Seasons Veranda’s niet enkel kwalitatieve veranda’s bouwt, maar ook een sterk staaltje architecturaal inzicht aan de dag kan leggen, bewijst dit harmonieus project uit Rijmenam. De vraag naar extra leefruimte werd beantwoord met een combinatie van veranda en pergola, waarin de architecturale stijl van de bestaande woning op onnavolgbare wijze werd doorgetrokken.

Doordat de woonuitbreiding aan de zijkant van de woning even breed en diep is als de terrasoverkapping, ontstaat er een evenwichtige constructie die amper te onderscheiden is van de originele woning. Dat evenwicht wordt bovendien ondersteund door terugkerende elementen, zoals de quasi identieke hoekzetels in beide leefruimtes. Daarnaast loopt de brede lichtstraat van de leefveranda naadloos over naar de pergola, waar hij ook nog eens herhaald wordt boven de zithoek. Van daaruit geniet je van een heerlijk zicht op het zwembad, dat in de diepte van het bouwperceel werd doorgestoken. De pergola werd afgewerkt in cederhout met ingebouwde spots, zodat je dag en nacht van de terrasoverkapping kan genieten, het hele jaar lang.

Waar het overdekte terras vooral gericht is op ontspanning, biedt de leefveranda aan de zijkant van de woning een ruimte waar werk en ontspanning hand in hand gaan. Net omwille van die praktische meerwaarde was het van belang dat de veranda aan alle eisen van een moderne leefruimte zou voldoen. Om het thermisch rendement te garanderen, kozen we voor een plat dak in EPDM met een lichtstraat van zonwerend veiligheidsglas. Ook de glazen wand is opgebouwd uit veiligheidsglas met warm edge afstandshouder, waardoor de thermische isolatie gegarandeerd blijft. Op die manier creëer je een heldere leef- en werkruimte, waar je het hele jaar door aangenaam kan vertoeven te midden van het groen.

Om verder te werken op het moderne karakter van de woning, werd er in dit geval gebruik gemaakt van vlakke Avantisprofielen in de kleur RAL 7021. Die zijn niet alleen superisolerend, maar hebben als bijkomend voordeel dat ze perfect gecombineerd kunnen worden met een schuifdeur, wat op zijn beurt weer bijdraagt tot de moderne uitstraling van de constructie. Door het schuifraam af te werken met een hor, geniet je volop van de groene omgeving zonder dat je er de ongewenste insecten moet bijnemen. Het doet dan ook ontzettend deugd te mogen ervaren hoe de combinatie van praktisch comfort en architecturale schoonheid deze woning een exponentiële meerwaarde verlenen.

Overtuigd?

Contacteer ons