Begijnendijk / Landelijke leefveranda

Hoewel het een zeer recente nieuwbouwwoning betreft volgens een actuele interpretatie van de aloude pastoriestijl, gaven de eigenaars toch de voorkeur aan een verandaconstructie als stijlvol architecturaal accent in perfecte harmonie met de woning en de tuinaanleg.

De woning is met veel aandacht voor detail ontworpen en uitgevoerd. Zo valt het reliëf in de achtergevel op, de keuze voor dakvlakken in verschillende pannentypes, de uitvoering van dakgoten en waterafvoeren… Het lag dan ook voor de hand dat de verandaconstructie met evenveel zorg voor detail moest aangebouwd worden. Voor de architectuurstijl van de veranda werd inspiratie gevonden bij de traditionele landelijke orangerie. De door All Seasons gerealiseerde constructie bestaat uit hedendaagse, superisolerende aluminiumprofielen met een uitzicht dat volledig aansluit bij de pastoriestijl.

Hoewel de veranda ‘aangebouwd’ werd, oogt ze als deel van de eigenlijke woningarchitectuur. Net als voor de bouw van de woning ging extra aandacht uit naar de detaillering. Zo zijn er de verfijnde Victoriaanse zuilen en borstwering, de glasvlakken met uitgekiende kruisraamverdeling, waaierindeling in het fronton aan de voorzijde, de sierlijke dakgootconstructie… zonder de voor deze stijl typische ‘vogelkam’ te vergeten als bekroning op het zadeldak.

Zin voor detaillering is ook wat in de veranda opvalt met een prachtige houten vloer, zorgvuldig geselecteerde verlichtingsarmaturen, een knusse bemeubeling en bijpassende decoratie. Een perfecte plek om van het leven te genieten!

Landelijke leefveranda met zicht op tuin
Landelijke leefveranda met terras
Landelijke leefveranda buitenaanzicht
Landelijke leefveranda met rieten interieur
Landelijke leefveranda met rieten tuinstoelen

Overtuigd?

Contacteer ons