Zoersel / Steellook leefveranda

Gezelligheid troef in deze woonuitbreiding in Zoersel! De bewoners kozen bij de renovatie van hun woning voor een Victoriaans ogende veranda als zithoek, met aansluitend een pergola ter hoogte van de voordeur. Achteraan de woning bevindt ook het keukengedeelte zich in een glazen uitbouw. Beide woonuitbreidingen werden uitgevoerd in steellook profielen, waarmee de balans tussen oud en nieuw in evenwicht blijft.

Omdat zowel de leefveranda als het keukengedeelte bedoeld zijn voor dagelijks gebruik, was het van groot belang dat beide ruimtes zouden voldoen aan de hedendaagse isolatienormen. De materialen werden dan ook zorgvuldig uitgekozen. Zo werden beide platte daken uitgevoerd in EPDM met een U-waarde van 0,19 W/mK. De steellook profielen bestaan uit gemoffeld aluminium met kleur RAL 9011. Dat gemoffeld aluminium heeft als voordeel dat het niet alleen een sterk isolerende waarde heeft, maar dat ook de kleur gegarandeerd blijft. Bij het moffelen wordt er namelijk een poederlak op de profielen aangebracht die vervolgens in het aluminium gebakken wordt. Hierdoor kan er geen natuurlijke oxidatie optreden en behouden de steellook profielen hun kleur.

Voor de gevelbeglazing werd er zoals steeds gebruik gemaakt van superisolerend veiligheidsglas. De beglazing van de lichtstraat boven de zithoek is bovendien zonwerend. Om ook op donkere dagen comfortabel te kunnen koken en lezen, werden zowel de leefkeuken als de woonkamer afgewerkt met inbouwspots. Zelfs in de pergola aan de voordeur werd de nodige verlichting verwerkt. Op die manier ademt deze woning letterlijk en figuurlijk sfeer uit.

Steellook leefveranda 's nachts met verlichting
Steellook leefveranda met keuken
Steellook leefveranda met zetels
Steellook leefveranda met lichtstraat
Steellook leefveranda vanuit tuin

Overtuigd?

Contacteer ons