Tervuren / Moderne leefveranda

Eentje is geentje, dachten de bewoners van deze woonst in Tervuren. Ze kozen meteen voor twee complementaire veranda’s aan weerszijden van de uitbouw achteraan hun woning. Waar de ene dienst zou doen als bureauruimte, zou de tweede plaats bieden aan een splinternieuwe eetkamer. Beide woonuitbreidingen delen één absolute troef: hun ongebreideld zicht op de tuin.

De twee veranda’s werden als elkaars spiegelbeeld opgesteld en zijn opgetrokken in gemoffelde aluminiumprofielen die met hun donkere kleur (RAL 7016) mooi contrasteren met de bleke kleur van de gevel en perfect aansluiten bij het schrijnwerk van de woning. Door de combinatie van de glazen wanden, die tot aan de vloer werden doorgetrokken, en de extra lichtinval door het glazen zadeldak, wordt de groene leefomgeving optimaal in beide ruimtes geïntegreerd. Wie graag verse buitenlucht binnenhaalt, kan gebruikmaken van de vierslag schuiframen.

Om niet enkel in de tussenseizoenen, maar ook in de zomer van beide woonuitbreidingen te kunnen genieten, werd het dak opgebouwd uit zonwerend veiligheidsglas. Daarnaast bestaat de gevel uit hoogrendementsglas met warm edge afstandshouder, waardoor beide ruimtes uitstekend geïsoleerd zijn. Daarenboven zorgt een warmtepomp voor airco. In de winter maken de vloerverwarming en ingewerkte ledspots het eveneens zalig vertoeven in beide verandas.

Moderne leefveranda met terras
Moderne leefveranda bureau met zicht op tuin
Moderne leefveranda met glazen schuifdeuren
Moderne leefveranda met houten tafel
Moderne leefveranda vanuit tuin

Overtuigd?

Contacteer ons