Blog

Welkom op onze blogpagina! Hieronder vindt u diverse blogberichten waarin we u een aantal onmisbare tips en tricks aanreiken met betrekking tot de bouw, de inrichting en het onderhoud van uw veranda.

Het ‘zoemerseizoen’ is begonnen en insecten zijn bezig met hun jaarlijkse comeback. Wanneer de temperaturen in de avond dalen, zoeken de beestjes vaak een warmer plekje op, zoals onder de terrasoverkapping. Hier zijn enkele tips om te voorkomen dat…

Nu de zon steeds langer en krachtiger schijnt, ontwaakt de wereld stilaan uit zijn winterslaap. De vogeltjes beginnen opnieuw te fluiten en de bomen en struiken staan in bloei. Als er niet af en toe een aprilse bui uit de lucht zou vallen, zou je kunnen denken dat de zomer al…

Een veranda bijbouwen aan je huis is meer dan slechts een uitbreiding van ruimte. Het is een investering die niet alleen je levenswijze verbetert, maar ook aanzienlijk kan bijdragen aan de waarde van je woning. Ontdek hoe een veranda niet alleen extra leefruimte biedt.

Tijd om je zomer- en herfstkleren om te wisselen voor winterkleren, de kerstboom op te zetten én je veranda winterklaar te maken. Niet alleen voor je eigen comfort tijdens koude vriesdagen, maar ook om de levensduur van je veranda te verlengen. Volg onderstaande tips voor een winterproof leefveranda!

Een veranda komt meestal tot stand omdat er extra leefruimte gewenst is, om te kunnen genieten van het uitzicht of om een hobby in te beoefenen. En dat het hele jaar door. Maar winter blijft winter en zomer blijft zomer. Een veranda is – in tegenstelling tot een stenen woning – een lichte constructie met tal van glaspartijen. Op welke manier zijn de veranda’s van All Seasons Veranda’s dan bestand tegen de extreme weersomstandigheden van elk seizoen? Dat lees je hier!

Een veranda maakt deel uit van uw woonruimte. U heeft er dagelijks plezier van, dus is het ook belangrijk dat hij volledig naar wens is. Kwaliteit, vakmanschap en een oerdegelijke service zijn daarbij onontbeerlijk. Maar waaraan herkent u een goede verandabouwer precies? Wij sommen enkele eigenschappen voor u op.

Wilt u uw woonruimte uitbreiden met een veranda, maar weet u niet waar te beginnen? In dit stappenplan kan u nagaan welke stappen u doorloopt bij de bouw van een veranda. Vooraleer u een veranda kan laten bouwen, is het belangrijk dat u er al een bepaalde plaats voor in gedachten heeft.

Heeft u een mooie vijver waar u naar kan blijven kijken? Of wil u alle vogels in uw tuin kunnen spotten en benoemen? Dan is het extra fijn als u daarvoor niet altijd afhankelijk bent van het weer. Met een veranda geniet u het hele jaar door van uw tuin in al zijn facetten.

Wie aan een veranda denkt, denkt vooral aan de vele voordelen. Meer licht, meer ruimte, meer groen… Maar heeft u al eens stilgestaan bij de administratieve kant van het verhaal? Wist u dat een bouwvergunning of architect in sommige gevallen noodzakelijk is voor de bouw van uw veranda? Wij zetten de details graag voor u op een rijtje:

Een aluminium verandaprofiel biedt heel wat voordelen. Aluminium is heel stevig, waardoor het niet gemakkelijk vervormt of stuk gaat. Het gaat daarom langer mee dan andere materialen. Bovendien is een aluminium veranda erg gemakkelijk in onderhoud en hoeft u het niet te lakken of te schilderen.

Heeft u beslist om uw woning uit te breiden met een veranda? Of is uw huidige veranda stilaan aan vernieuwing toe? In beide gevallen doet u er goed aan vooraf al even stil te staan bij de inrichting. Wij geven u graag een aantal onmisbare tips mee:

Goed. U bent intussen overtuigd van de meerwaarde van een veranda en hebt in onze blog gelezen dat u best vooraf al eens nadenkt over de ideale locatie voor uw veranda. Die is namelijk voor een groot deel afhankelijk van de functie die u eraan wil toewijzen.