Blog

Welkom op onze blogpagina! Hieronder vind je diverse blogberichten waarin we je een aantal onmisbare tips en tricks aanreiken met betrekking tot de bouw, de inrichting en het onderhoud van jouw veranda.

Een veranda maakt deel uit van je woonruimte. Je hebt er dagelijks plezier van, dus is het ook belangrijk dat hij volledig naar wens is. Kwaliteit, vakmanschap en een oerdegelijke service zijn daarbij onontbeerlijk. Maar waaraan herken je een goede verandabouwer precies? Wij sommen enkele eigenschappen voor je op.

Wil je je woonruimte uitbreiden met een veranda, maar weet je niet waar te beginnen? In dit stappenplan kan je nagaan welke stappen je doorloopt bij de bouw van een veranda. Vooraleer je een veranda kan laten bouwen, is het belangrijk dat je er al een bepaalde plaats voor in gedachten hebt.

Heb je een mooie vijver waar je naar kan blijven kijken? Of wil je alle vogels in je tuin kunnen spotten en benoemen? Dan is het extra fijn als je daarvoor niet altijd afhankelijk bent van het weer. Met een veranda geniet je het hele jaar door van je tuin in al zijn facetten.

Wie aan een veranda denkt, denkt vooral aan de vele voordelen. Meer licht, meer ruimte, meer groen… Maar heb je al eens stilgestaan bij de administratieve kant van het verhaal? Wist je dat een bouwvergunning of architect in sommige gevallen noodzakelijk is voor de bouw van je veranda? Wij zetten de details graag voor jou op een rijtje:

Een aluminium verandaprofiel biedt heel wat voordelen. Aluminium is heel stevig, waardoor het niet gemakkelijk vervormt of stuk gaat. Het gaat daarom langer mee dan andere materialen. Bovendien is een aluminium veranda erg gemakkelijk in onderhoud en hoef je het niet te lakken of te schilderen.

Heb je beslist om je woning uit te breiden met een veranda? Of is je huidige veranda aan vernieuwing toe? In beide gevallen doe je er goed aan vooraf al even stil te staan bij de inrichting. Wij geven je graag aan aantal onmisbare tips mee:

Goed. Je bent intussen overtuigd van de meerwaarde van een veranda en hebt in onze blog gelezen dat je best vooraf al eens nadenkt over de ideale locatie voor je veranda. Die is namelijk voor een groot deel afhankelijk van de functie die je eraan wil toewijzen.