Hoe richt u een veranda in?

Hoe richt u een veranda in?

Heeft u beslist om uw woning uit te breiden met een veranda? Of is uw huidige veranda stilaan aan vernieuwing toe? In beide gevallen doet u er goed aan vooraf al even stil te staan bij de inrichting. Wij geven u graag een aantal onmisbare tips mee:

Praktisch advies

Omdat een veranda voornamelijk bestaat uit grote glaspartijen, is het aantal muren er gewoonlijk beperkt. Daarom is het des te belangrijker om vooraf goed na te denken over de plaatsing van functionele elementen zoals verwarming, verlichting en eventuele andere aansluitingen. Daarnaast moeten ook de stopcontacten logisch geplaatst worden, rekening houdend met de verdere aankleding van de ruimte.

Baseer u voor de inrichting van uw veranda ook op de functie die ze zal vervullen. Droomt u van een leefkeuken met zicht op de tuin? Dan begint uw interieurontwerp allicht bij de elektrische toestellen, waarna u de rest van de ruimte verder kan inrichten. Ziet u uw veranda eerder als loungeruimte, dan ligt de klemtoon niet zozeer op de apparatuur, maar wel op het ruimtegevoel, de rust en gezelligheid. Verschillende functies vragen dus om compleet verschillende inrichtingen.

Verder raden we u onderhoudsvriendelijke materialen en elementen aan. Zo bespaart u uzelf heel wat werk en krijgt u achteraf geen spijt van uw keuzes. Hoe u uw veranda best onderhoudt, leest u in ons blogbericht.

Stijladvies

Als het op de concrete inrichting van uw veranda aankomt, kiest u automatisch voor de stijl die het best aansluit bij uw voorkeuren. Wie een landelijke woning heeft, droomt gewoonlijk ook van een landelijke veranda. Door de stijl van uw woning door te trekken in uw veranda, creƫert u een harmonieus geheel. Zo kan het interessant zijn uw vloerbekleding te laten doorlopen, of dezelfde kleurtinten in de verschillende ruimtes te laten terugkeren.