Hoe richt je een veranda in?

Hoe richt je een veranda in?

Heb je beslist om je woning uit te breiden met een veranda? Of is je huidige veranda stilaan aan vernieuwing toe? In beide gevallen doe je er goed aan vooraf al even stil te staan bij de inrichting. Wij geven je graag aan aantal onmisbare tips mee:

Praktisch advies

Omdat een veranda voornamelijk bestaat uit grote glaspartijen, is het aantal muren er gewoonlijk beperkt. Daarom is het des te belangrijker om vooraf goed na te denken over de plaatsing van functionele elementen zoals verwarming, verlichting en eventuele andere aansluitingen. Daarnaast moeten ook de stopcontacten logisch geplaatst worden, rekening houdend met de verdere aankleding van de ruimte.

Baseer je voor de inrichting van je veranda ook op de functie die ze zal vervullen. Droom je van een leefkeuken met zicht op de tuin? Dan begint je interieurontwerp allicht bij de elektrische toestellen, waarna je de rest van de ruimte verder kan inrichten. Zie je jouw veranda eerder als loungeruimte, dan ligt de klemtoon niet zozeer op de apparatuur, maar wel op het ruimtegevoel, de rust en gezelligheid. Verschillende functies vragen dus om compleet verschillende inrichtingen.

Verder raden we je onderhoudsvriendelijke materialen en elementen aan. Zo bespaar je jezelf heel wat werk en krijg je achteraf geen spijt van je keuzes. Hoe je jouw veranda best onderhoudt, lees je in ons blogbericht.

Stijladvies

Als het op de concrete inrichting van je veranda aankomt, kies je automatisch voor de stijl die het best aansluit bij jouw voorkeuren. Wie een landelijke woning heeft, droomt gewoonlijk ook van een landelijke veranda. Door de stijl van je woning door te trekken in je veranda, creëer je een harmonieus geheel. Zo kan het interessant zijn je vloerbekleding te laten doorlopen, of dezelfde kleurtinten in de verschillende ruimtes te laten terugkeren.